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Determination of gross chemical composition of extruded and dehydrated feed destined to salmon feeding

[Determinación de la composición química gruesa de alimentos extruidos y deshidratados destinados a la alimentación de salmón o trucha]

EPTIS Ringversuch Nr. 499457 | Letze Änderung 2023-07-25 | URL: https://www.eptis.bam.de/pts499457 https://www.eptis.bam.de/pts499457

Name des Anbieters
Name des Anbieters LACM/División de Metrología LACM/División de Metrología
Ansässig in Chile
Sprache(n) Spanish or English
Anmerkungen The objectives of this PT are: - Crude protein: To enable laboratories to verify if they are performing their methods with a standard deviation of reproducibility equal to 1.25% of the crude protein content and to compare their results with a robust consensus average. - Fat: To enable laboratories to verify that they are operating with a reproducibility that conforms to a target of 0.55 g / 100g. The evaluation will be based on a robust consensual average, but considering only observations based on explicit methods for animal feed and that incorporate an acid hydrolysis stage, prior to solvent extraction. The nature of the solvent is not restricted, nor is the automation of the process. Exceptionally other methods may be evaluated, but they will not be included in the robust average. - Ash: To enable laboratories to verify that they are operating with a reproducibility that conforms to a target of 0.25 g / 100g. The evaluation is based on a robust consensual average, but only considering observations based on explicit methods for animal feed. - Moisture: To enable laboratories to verify if they perform their method with a standard deviation of reproducibility equal to 0.35 g / 100g and to compare their results with a robust consensus average. Accreditation number PEA-ENS-14 https://lacm-icytal.uach.cl/metrologia/
Klassifizierung
Produktgruppen Food and drink
Prüfgebiete Analytical chemistry
Technische Einzelheiten
Prüfobjekt Prüfeigenschaft Prüfmethode
Fish feed samples (ground pellet) Fat content, % ISO 6492
ISO 11085
AOAC 954.02
AOAC 920.39
AOAC 948.16
Crude protein content, % ISO 5983-1 and equivalent
ISO 5983-2
AOAC 2001.11
Dumas method (combustion)
Equivalent method
Moisture, % ISO 6496
AOAC 934.01
AOAC 935.29
NCh 512.Of80
Equivalent methods, with drying temperatures not higher than 106 °C
Ash, % AOAC 942.05
ISO 5984
Equivalent method, with incineration temperatures between 525 and 600 °C
Ringversuchsziele
Zielgruppe des Ringversuchs Laboratories that performing fish or animal feed analysis
Relevante Rechtsvorschriften oder Normen ISO 13528:2022
Weitere Ziele
Teilnehmerzahl 8 to 12
Anbieter unabhängig überprüft (akkreditiert, benannt, anerkannt)

Akkreditiert durch Entidad Mexicana de Acreditación, EMA acreditación N°PEA-ENS-14 auf der Grundlage von NMX-EC-17043-IMNC-2010

No

Die Durchführung des Ringversuchs ist in Auftrag gegeben durch No
Kosten
Teilnahmegebühr Please contact us for this information
Regelmässig durchgeführt Ja (Biannual)
Der Ringversuch wird durchgeführt seit 2014
Kontaktdaten des Anbieters
Anbieter Kontaktperson
LACM/División de Metrología
Universidad Austral de Chile, Campus Isla Teja S/N, Valdivia, Chile
5090000
Chile

Telefon: 56-63-2221247
Fax: 56-63-2221245
Mrs Susan Poo
Telefon: 56-63-2221247
Fax: 56-63-2221245
E-Mail: susan.poo@uach.cl susan.poo@uach.cl
Haben Sie einen Fehler entdeckt? Bitte wenden Sie sich an den zuständigen EPTIS Koordinator für Chile, Mr. Manuel Navarrete Rossel. Mr. Manuel Navarrete Rossel.
Haben Sie Fragen? Senden Sie uns eine E-Mail: eptis@bam.de.
Anwendungsversion: 1.23-SNAPSHOT.20230502124635-7925ae379a631fc1ececff45d2921c8db38877d5