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EGG PRODUCTS

[EIPRODUKTE]

EPTIS Ringversuch Nr. 153675 | Letze Änderung 2023-11-07 | URL: https://www.eptis.bam.de/pts153675 https://www.eptis.bam.de/pts153675

Name des Anbieters
Name des Anbieters DRRR - Deutsches Referenzbüro für Ringversuche und Referenzmaterialien GmbH DRRR - Deutsches Referenzbüro für Ringversuche und Referenzmaterialien GmbH
Ansässig in Germany
Sprache(n) German/English
Anmerkungen With the PT-scheme mayonnaise we offer a high quality assurance program for the most popular sauces and basic ingredients for many further foodstuff throughout the world. The requested parameters are the most important value-determining attributes like the egg content in mayonnaise as well as technologically relevant parameters like preservatives. Representatives of the family Enterobacteriaceae can occur in the intestine of humans and animals but also in raw foodstuffs. In heated products there should be no Enterobacteriaceae. Therefore Enterobacteriaceae serve as hygienic parameter for the production process of a lot of foodstuffs like milk products or meat products and others. This PT scheme was developed and established because some pathogenic species can additionally cause diarrheal disease. Bacteria of the genus Salmonella commonly occur in nature and they are the most pathogenic bacteria in cases of human diarrhoea. The transmission occurs from animal to human especially by eating of animal foodstuffs (e.g. milk products, meat products and others) and therefore human Salmonellosis refer to zoonotic diseases. Spreading of Salmonella is favoured by insufficient cooling of foodstuffs and lead to rapid proliferation of these bacteria in foodstuffs.
Klassifizierung
Produktgruppen Food and drink
Prüfgebiete Analytical chemistry
Microbiology
Technische Einzelheiten
Prüfobjekt Prüfeigenschaft Prüfmethode
Egg products Fat -
Dry matter -
Protein -
Cholesterol -
Sucrose -
Glucose -
Fructose -
Benzoic acid -
pH-value -
Alpha-linolenic acid -
Eicosapentaenoic acid -
Docosahexaenoic acid -
Androgen -
Estrogen -
Progestin -
Fat -
Nicotine -
Dioxins -
Dioxin-like PCBs -
Nitrofurans -
Sufonamides -
Tetracycline -
Chloramphenicol -
Perfluorinated Compounds -
Egg pasta Ash -
Fat -
Sodium chloride -
Water -
Raw protein -
Cholesterol -
Fibre -
Total Sterine -
Calculation of the egg content -
Mayonnaise Fat -
Water -
Cholesterol -
Total acid -
Sorbic acid -
Benzoic acid -
Phosphatid-P205 -
Egg yolk content -
Egg products frozen Enterobacteriaceae -
Salmonella spp. -
E.coli -
Mayonnaise frozen Salmonella spp. -
Egg powder Fat -
Alpha-amylase -
Ash -
pH value -
Water Content -
Salt Content -
Lactic Acid -
Hydroxybutyric acid -
Ringversuchsziele
Zielgruppe des Ringversuchs all laboratories
Relevante Rechtsvorschriften oder Normen
Weitere Ziele validation of testing methods
Teilnehmerzahl Not yet known
Anbieter unabhängig überprüft (akkreditiert, benannt, anerkannt)

Akkreditiert durch A2LA (USA) and DAkkS (Germany) auf der Grundlage von ISO/IEC 17043 nicht für alle Parameter

Die Durchführung des Ringversuchs ist in Auftrag gegeben durch
Kosten
Teilnahmegebühr 189-450 Euro, depending on sample and parameters
Regelmässig durchgeführt Ja (several times p.a., dep. on sample and parameters)
Der Ringversuch wird durchgeführt seit 2007-2014, 2020, 2021, 2024
Kontaktdaten des Anbieters
Anbieter Kontaktperson
DRRR - Deutsches Referenzbüro für Ringversuche und Referenzmaterialien GmbH
Reinhartser Straße 31
87437 Kempten
Germany

Telefon: +49 (0) 831/960 8780
Fax: +49 (0) 831/960 87899
Web: http://www.drrr.de http://www.drrr.de
Dr. Ulrich Leist
Telefon: +49 (0) 831/960 87878
Fax: +49 (0) 831/960 87899
E-Mail: info@drrr.de info@drrr.de
Haben Sie einen Fehler entdeckt? Bitte wenden Sie sich an den zuständigen EPTIS Koordinator für Germany, Mr Johannes van de Kreeke. Mr Johannes van de Kreeke.
Haben Sie Fragen? Senden Sie uns eine E-Mail: eptis@bam.de.
Anwendungsversion: 1.23-SNAPSHOT.20230502124635-7925ae379a631fc1ececff45d2921c8db38877d5