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FRUIT and VEGETABLES PRODUCTS

[OBST & GEMÜSE-PRODUKTE]

EPTIS Ringversuch Nr. 153477 | Letze Änderung 2022-11-09 | URL: https://www.eptis.bam.de/pts153477 https://www.eptis.bam.de/pts153477

Name des Anbieters
Name des Anbieters DRRR - Deutsches Referenzbüro für Ringversuche und Referenzmaterialien GmbH DRRR - Deutsches Referenzbüro für Ringversuche und Referenzmaterialien GmbH
Ansässig in Germany
Sprache(n) German/English
Anmerkungen With the different PT-schemes in the field of the fruit and vegetable products we offer a high quality assurance program for the most popular sauces and basic ingredients for many further foodstuff throughout the world. The requested parameters are the most important value-determining attributes like the egg content in mayonnaise as well as technologically relevant parameters like preservatives. A lot of toxin producing and spore-forming yeasts and moulds ubiquitous occur in the environment and the air and can be analytically detected in different foodstuffs (e.g. milk products or fruit preparation). This proficiency testing is designed because the produced mycotoxins can possibly cause allergy and mycosis. Because of the ubiquitous environmental circulation Listeria can occur in almost all raw foodstuffs like meat, poultry, seafood, ice cream, vegetables and raw milk products. Especially the most prominent pathogenic member Listeria monocytogenes can possibly cause the serious infectious disease Listeriosis with variable clinical syndromes.
Klassifizierung
Produktgruppen Food and drink
Prüfgebiete Analytical chemistry
Microbiology
Sensory testing
Technische Einzelheiten
Prüfobjekt Prüfeigenschaft Prüfmethode
Sauerkraut pH value -
Sodium chloride -
Ascorbic acid -
Titratable total acid -
Volatile acid -
Lactic acid -
Fruit preparation, frozen Moulds -
Yeasts -
L-malic acid -
pH value -
Ash -
Phosphorus -
Citric acid -
Potassium -
Brix-value -
Total acid -
Dried fruits Sulphur Dioxide -
Dry potato product Ash -
Fat -
Water -
Raw protein -
Sucrose -
Starch -
Saturated fatty acids -
Total Carbohydrates -
Fibre -
Sodium -
Sugar mix / Fruit preparation frozen Sucrose -
Glucose -
Fructose -
Maltose -
Starch -
Aspartame -
Acesulfam K -
Sorbate -
Tomato ketchup pH value -
Dry matter -
Sodium chloride -
Citric acid -
Glucose -
Fructose -
Titratable acid -
Soluble dry matter -
Sorbic acid -
Benzoic acid -
Lycopene -
Vegetables, frozen Listeria -
Sugar lotion, frozen Osmophilic Yeasts -
Osmophilic Moulds -
Grape juice, frozen Sulphur Dioxide (SO2) -
Currant juice, frozen Lead -
Cadmium -
Arsenic -
Copper -
Zinc -
Iron -
Tin -
Mercury -
Tomato juice, frozen Ergosterol -
orange juice Carbendazim -
Hot sauce Capsaicin -
legumes fat -
Water Content -
Fibre -
Nitrogen content -
Crude protein content -
dates Yeasts -
Moulds -
Food Solvent residues Benzene
Toluene
Xylene
Vegetable Chips Fat -
Dry Matter -
Ash -
Protein -
Acrylamide -
Sodium Chloride -
Vegetables Pesticides -
Herbicides -
Insecticides -
Fungicides -
Fruits Pesticides -
Herbicides -
Insecticides -
Fungicides -
Tomato Products Alternaria toxins -
Alternariol (AOH) -
Alternariol monomethyl ether (AME) -
Tenuazonic acid (TEA) -
Tentoxin (TEN) -
Potato products Acrylamide -
Ringversuchsziele
Zielgruppe des Ringversuchs all laboratories
Relevante Rechtsvorschriften oder Normen
Weitere Ziele validation of testing methods
Teilnehmerzahl Not yet known
Anbieter unabhängig überprüft (akkreditiert, benannt, anerkannt)

Akkreditiert durch A2LA (USA) and DAkkS (Germany) auf der Grundlage von ISO/IEC 17043 nicht für alle Parameter

Die Durchführung des Ringversuchs ist in Auftrag gegeben durch
Kosten
Teilnahmegebühr 209-340 Euro, depending on sample and parameters
Regelmässig durchgeführt Ja (several times p.a., dep. on sample and parameters)
Der Ringversuch wird durchgeführt seit 2007-2017, 2020, 2021, 2023
Kontaktdaten des Anbieters
Anbieter Kontaktperson
DRRR - Deutsches Referenzbüro für Ringversuche und Referenzmaterialien GmbH
Reinhartser Straße 31
87437 Kempten
Germany

Telefon: +49 (0) 831/960 8780
Fax: +49 (0) 831/960 87899
Web: http://www.drrr.de http://www.drrr.de
Dr. Ulrich Leist
Telefon: +49 (0) 831/960 87878
Fax: +49 (0) 831/960 87899
E-Mail: info@drrr.de info@drrr.de
Haben Sie einen Fehler entdeckt? Bitte wenden Sie sich an den zuständigen EPTIS Koordinator für Germany, Mr Johannes van de Kreeke. Mr Johannes van de Kreeke.
Haben Sie Fragen? Senden Sie uns eine E-Mail: eptis@bam.de.
Anwendungsversion: 1.23-SNAPSHOT.20230502124635-7925ae379a631fc1ececff45d2921c8db38877d5