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Analytical methods for fat and crude protein in raw milk

[Métodos analíticos para materia grasa y proteína bruta en leche cruda]

EPTIS Ringversuch Nr. 513116 | Letze Änderung 2023-07-25 | URL: https://www.eptis.bam.de/pts513116 https://www.eptis.bam.de/pts513116

Name des Anbieters
Name des Anbieters LACM/División de Metrología LACM/División de Metrología
Ansässig in Chile
Sprache(n) Spanish
Anmerkungen Objectives: - In relation to the measurement of fat content and crude protein in raw milk, to evaluate the accuracy and veracity of the results of the instrumental MIR method applied by the participating laboratories, comparing their results with the reference methods and applying international standards criteria. - With regard to the measurement of fat content in raw milk, to evaluate the accuracy of the results of laboratories applying the Gerber method, comparing their results with the reference method and applying precision criteria derived from international standards or inter-laboratory rounds. - To enable laboratories that apply Kjeldahl method for determination of crude protein content in milk, to compare their results with the assigned values and evaluate the differences based on these values in accordance with the precision goals established in international standards. - To enable laboratories applying Röse-Gottlieb or Mojonnier method for determination of fat content in milk, to compare their results with the assigned values and evaluate the differences based on these values and compliance with the precision goals established in international standards. - To enable participating laboratories to trace their results to those obtained with the reference methods by a group of expert laboratories through a chain of comparisons. Accreditation number: PEA-ENS-14 https://lacm-icytal.uach.cl/metrologia/
Klassifizierung
Produktgruppen Agriculture
Food and drink
Prüfgebiete Analytical chemistry
Technische Einzelheiten
Prüfobjekt Prüfeigenschaft Prüfmethode
Raw milk (cow) Fat content, % Extraction method
Gerber
Mid-Infrared (MIR) Spectroscopy
Protein (Crude) content, % Kjeldahl
Mid-Infrared (MIR) Spectroscopy
Ringversuchsziele
Zielgruppe des Ringversuchs Laboratories performing milk and dairy product analysis in Chile
Relevante Rechtsvorschriften oder Normen
Weitere Ziele
Teilnehmerzahl 12 to 15
Anbieter unabhängig überprüft (akkreditiert, benannt, anerkannt)

Akkreditiert durch Entidad Mexicana de Acreditación, EMA acreditación N°PEA-ENS-14 auf der Grundlage von NMX-EC-17043-IMNC-2010

No

Die Durchführung des Ringversuchs ist in Auftrag gegeben durch No
Kosten
Teilnahmegebühr Please contact us for this information
Regelmässig durchgeführt Ja (Biannual)
Der Ringversuch wird durchgeführt seit 2004
Kontaktdaten des Anbieters
Anbieter Kontaktperson
LACM/División de Metrología
Universidad Austral de Chile, Campus Isla Teja S/N, Valdivia, Chile
5090000
Chile

Telefon: 56-63-2221247
Fax: 56-63-2221245
Mr Andrés Soto
Telefon: 56-63-2293274
Fax: 56-63-2221245
E-Mail: metrologia@uach.cl metrologia@uach.cl
Haben Sie einen Fehler entdeckt? Bitte wenden Sie sich an den zuständigen EPTIS Koordinator für Chile, Mr. Manuel Navarrete Rossel. Mr. Manuel Navarrete Rossel.
Haben Sie Fragen? Senden Sie uns eine E-Mail: eptis@bam.de.
Anwendungsversion: 1.23-SNAPSHOT.20230502124635-7925ae379a631fc1ececff45d2921c8db38877d5