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ALCOHOLIC BEVERAGES

[ALKOHOLISCHE GETRÄNKE]

EPTIS Ringversuch Nr. 153621 | Letze Änderung 2021-10-29 | URL: https://www.eptis.bam.de/pts153621 https://www.eptis.bam.de/pts153621

Name des Anbieters
Name des Anbieters DRRR - Deutsches Referenzbüro für Ringversuche und Referenzmaterialien GmbH DRRR - Deutsches Referenzbüro für Ringversuche und Referenzmaterialien GmbH
Ansässig in Germany
Sprache(n) German/English
Anmerkungen The proficiency testing is an excellent tool for your extern assurance for sensory analysis of beer. In addition it serves as recognizied proof of the compentence of your testing panel in the external appearance. The sensory triangle test is one of the most important sensory difference tests and an established quality assurance measure. The comparability of the organoleptic testing is the necessary prerequisite. With our proficiency testing schemes you can ensure the comparability of your organoleptic testing and demonstrate this in external representation.
Klassifizierung
Produktgruppen Food and drink
Prüfgebiete Analytical chemistry
Microbiology
Sensory testing
Technische Einzelheiten
Prüfobjekt Prüfeigenschaft Prüfmethode
Wine Calcium -
Ash -
Citric acid -
Potassium -
Glucose -
Fructose -
Total acid -
Volatile acid -
Lactic acid -
Sodium -
Sorbic acid -
Benzoic acid -
Relative density 20 °C / 20 °C -
Magnesium -
Phosphate -
Total extract -
Total Alcohol -
Actual Alcohol -
Fermentable sugar -
Tartaric acid -
Malic acid -
Free and total Sulfurous acid -
Methanol -
Glycerin -
Ethylene glycol -
Diethylene glycol -
Propylene glycol -
D-malic acid -
D-lactic acid -
Fumaric acid -
Salicylic acid -
Chloride -
Sulphate -
Simple descriptive testing -
Profile testing -
Dekkera bruxellensis -
Fruit spirit Alcohol -
Relative density 20 °C / 20 °C -
Ethyl Carbamate -
Ferment accompanying Substances -
Pome spirit Alcohol -
Sucrose -
Relative density 20 °C / 20 °C -
Hydrocyanic acid -
Beer Density -
Apparent Extract -
Extract -
Alcohol content in weight per cent and volume per cent -
Wort -
Ranking test (Diacetyl) -
Triangle test (Diacetyl) -
Carbonated soft drinks Carbonation -
Actual alcohol strength -
Benzoic acid -
Sorbic acid -
Phosphoric acid as PO4 -
Quinine (CAS No 130-95-0 ) -
Ringversuchsziele
Zielgruppe des Ringversuchs all laboratories
Relevante Rechtsvorschriften oder Normen
Weitere Ziele validation of testing methods
Teilnehmerzahl
Anbieter unabhängig überprüft (akkreditiert, benannt, anerkannt)

Akkreditiert durch A2LA (USA) and DAkkS (Germany) auf der Grundlage von ISO/IEC 17043 nicht für alle Parameter

Die Durchführung des Ringversuchs ist in Auftrag gegeben durch
Kosten
Teilnahmegebühr 252 - 277 Euro, depending on sample and parameters
Regelmässig durchgeführt Ja (several times p.a., dep. on sample and parameters)
Der Ringversuch wird durchgeführt seit 2012-2013, 2017, 2020, 2021
Kontaktdaten des Anbieters
Anbieter Kontaktperson
DRRR - Deutsches Referenzbüro für Ringversuche und Referenzmaterialien GmbH
Reinhartser Straße 31
87437 Kempten
Germany

Telefon: +49 (0) 831/960 8780
Fax: +49 (0) 831/960 87899
Web: http://www.drrr.de http://www.drrr.de
Dr. Ulrich Leist
Telefon: +49 (0) 831/960 87878
Fax: +49 (0) 831/960 87899
E-Mail: info@drrr.de info@drrr.de
Haben Sie einen Fehler entdeckt? Bitte wenden Sie sich an den zuständigen EPTIS Koordinator für Germany, Mr Johannes van de Kreeke. Mr Johannes van de Kreeke.
Haben Sie Fragen? Senden Sie uns eine E-Mail: eptis@bam.de.
Anwendungsversion: 1.23-SNAPSHOT.20230502124635-7925ae379a631fc1ececff45d2921c8db38877d5