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PT scheme for food microbiology

[SLP for næringsmiddelmikrobiologi]

EPTIS Ringversuch Nr. 133984 | Letze Änderung 2023-11-02 | URL: https://www.eptis.bam.de/pts133984 https://www.eptis.bam.de/pts133984

Name des Anbieters
Name des Anbieters Eurofins Food & Feed Testing Norway AS (Moss) Eurofins Food & Feed Testing Norway AS (Moss)
Ansässig in Norway
Sprache(n) English/Norwegian
Anmerkungen Eurofins is proud to be one of very few providers of proficiency testing material to offer natural food samples. We consider our product to be unique in the sense that the test material is natural food items inoculated using pure cultures in addition to also containing their natural flora. These samples are designed to challenge you as a laboratory and will be the best tool to assess the quality of the analysis you perform on a daily basis for your customers. The proficiency test samples will contain a broad selection of micro-organisms in all trials that will cover many of your needs. The samples consists of three types; non-pathogenic samples, pathogenic samples and extended pathogenic samples (Vibrio/Campylobacter).
Klassifizierung
Produktgruppen Food and drink
Prüfgebiete Microbiology
Technische Einzelheiten
Prüfobjekt Prüfeigenschaft Prüfmethode
Natural food items (freeze dried discs for extended program) Aerobic colony count Pour plate method
Petrifilm
Lactic acid bacteria Spread plate method
Pour plate method
Petrifilm
Contaminating microorganisms Spread plate method
Enterobacteriaceae Pour plate method
Petrifilm
Coliform bacteria Pour plate method
Petrifilm
Thermotolerant coliform bacteria Pour plate method
Petrifilm
Escherichia coli Pour plate method
Petrifilm
Moulds Spread plate method
Petrifilm
Yeasts Spread plate method
Petrifilm
Presumptive Bacillus cereus Spread plate method
Enterococcus Spread plate method
Coagulase positive Staphylococcus Spread plate method
Petrifilm
Clostridium perfringens Pour plate method
Anaerobic sulfite reducing bacteria Pour plate method
Listeria monocytogenes, quantitative Spread plate method
Listeria monocytogenes, qualitative Enrichment and plating
Rapid methods
Listeria spp. Enrichment and plating
Salmonella spp. Enrichment and plating
Rapid methods
Escherichia coli O157: H7 (stx negative) Enrichment and plating
Rapid methods
Campylobacter spp. Enrichment and plating
Rapid methods
Campylobacter spp., quantitative Spread plate method
Enteropathogenic Vibrio spp. Enrichment and plating
Ringversuchsziele
Zielgruppe des Ringversuchs All laboratories conducting microbiological analysis of food
Relevante Rechtsvorschriften oder Normen
Weitere Ziele
Teilnehmerzahl
Anbieter unabhängig überprüft (akkreditiert, benannt, anerkannt)

Akkreditiert durch Norwegian Accreditation auf der Grundlage von ISO 17043

Die Durchführung des Ringversuchs ist in Auftrag gegeben durch
Kosten
Teilnahmegebühr Minimum 7 293 NOK
Regelmässig durchgeführt Ja (4 times per year)
Der Ringversuch wird durchgeführt seit 1993
Kontaktdaten des Anbieters
Anbieter Kontaktperson
Eurofins Food & Feed Testing Norway AS (Moss)
Møllebakken 40
1538 MOSS
Norway

Telefon: +47-94 50 41 82
Fax:
Web: http://www.eurofins.no/pt http://www.eurofins.no/pt
Ms. Therese Lundberg
Telefon: +47-94 50 41 82
Fax:
E-Mail: pt001@ftn.eurofins.com pt001@ftn.eurofins.com
Haben Sie einen Fehler entdeckt? Bitte wenden Sie sich an den zuständigen EPTIS Koordinator für Norway, Mr Johannes van de Kreeke. Mr Johannes van de Kreeke.
Haben Sie Fragen? Senden Sie uns eine E-Mail: eptis@bam.de.
Anwendungsversion: 1.23-SNAPSHOT.20230502124635-7925ae379a631fc1ececff45d2921c8db38877d5