ptAI01 (2025) Lactose + Fructose in "lactose-free" Cappuccino Powder with Hydrolyzed Lactose (free galactose) [Samples A + B] and "Spiking Level Sample“ [SP]
EPTIS Ringversuch Nr. 1315470 | Letze Änderung 2025-01-13 | URL: https://www.eptis.bam.de/pts1315470 https://www.eptis.bam.de/pts1315470
Name des Anbieters | ||||||||||
Name des Anbieters | DLA - Proficiency Tests GmbH DLA - Proficiency Tests GmbH | |||||||||
Ansässig in | Germany | |||||||||
Sprache(n) | English | |||||||||
Anmerkungen | Two Samples with parameters in a Food Matrix are provided for qualitative (Lactose) and quantitative (Lactose + Fructose) determination. One of these samples and the "Spiking Level Sample" were prepared adding the Lactose and Fructose. The "Spiking Level Sample" contains the parameters in a simple matrix in similar amounts. The Lactose amounts are approx. 70 - 250 mg/100g. The evaluation of results will be qualitative (Lactose) and quantitative. For information DLA calculates a recovery rate of Lactose for the "positive"-sample and the "Spiking Level Sample". Any suitable method can be applied for analysis. | |||||||||
Klassifizierung | ||||||||||
Produktgruppen |
Food and drink
|
|||||||||
Prüfgebiete |
Analytical chemistry
|
|||||||||
Technische Einzelheiten | ||||||||||
|
||||||||||
Ringversuchsziele | ||||||||||
Zielgruppe des Ringversuchs | ||||||||||
Relevante Rechtsvorschriften oder Normen | ||||||||||
Weitere Ziele | ||||||||||
Teilnehmerzahl | 10-20 | |||||||||
Anbieter unabhängig überprüft (akkreditiert, benannt, anerkannt) | ||||||||||
Die Durchführung des Ringversuchs ist in Auftrag gegeben durch | ||||||||||
Kosten | ||||||||||
Teilnahmegebühr | ||||||||||
Regelmässig durchgeführt | Ja (yearly) | |||||||||
Der Ringversuch wird durchgeführt seit | before 2015 | |||||||||
Kontaktdaten des Anbieters | ||||||||||
Anbieter | Kontaktperson | |||||||||
DLA - Proficiency Tests GmbH
Hauptstr. 80 23845 Oering Germany Telefon: +49-171-1954375 Fax: +49-4102-9944976 Web: http://www.dla-lvu.de http://www.dla-lvu.de |
Dr. Alexandra Scharf
Telefon: +49-171-1954375 Fax: +49-4102-9944976 E-Mail: proficiency-testing@dla-lvu.de proficiency-testing@dla-lvu.de |